IPTV Sustav

IPTV (Internet Protokol) televizija?

Danas nam sve i svašta stiže preko Interneta, pa tako i TV programe gledamo sve češće posredstvom IP konekcije. Evolucija IP video‑servisa nije bila jednostavna, a sada se došlo do točke kada je IPTV značajniji nego ikada, uz tendenciju konvergencije svih multimedijalnih servisa.

Nakon što je po prvi puta lansirana na tržištu telekomunikacija, IP televizija (Internet Protokol Televizija) definitivno se nametnula kao TV sustav budućnosti. Prva generacija IP TV usluge omogućila je kućnim korisnicima emitiranje digitalne televizije preko širokopojasne infrastrukture,koja zbog velikih propusnih opsega postaje ključna stavka u svijetu komunikacijske zabave.

IP TV

Ako se uzme u obzir već prisutna kablovska televizija, kao i emitiranje putem satelita, postavlja se pitanje na koji će se način IP TV operateri odnosno pružatelji usluga nametnuti na tržištu a da usluga koju nude bude drugačija od do sada ponuđenih. Rješenja ima mnogo,a sve se ponovo vrti oko krajnjeg korisnika i njegovih očekivanja. Korisnik očekuje prije svega razne vrste zabavnog sadržaja, mogućnost interaktivne komunikacije preko TV-a, jednostavnost u korištenju i ostale inovacije koje klasična televizija ne podržava.

Ono što je za korisnika najvažnije da dobije digitalnu sliku izuzetne kvalitete koju dosad nije mogao vidjeti na televizoru izuzev kada je gledao filmove putem DVD playera. IPTV usluga ima mogućnost reproduciranja i na High Definition sadržaje (HD sadržaje).

Ovo je ključna i najvažnija prednost za korisnika a to je njegov prelazak na digitalni  i interaktivni svijet televizije. Pored televizijskih kanala, IPTV pruža mogućnost i brojnim drugim uslugama direktno na TV ekranu korisnika, kao što su:

  • VOD – video on demand usluga – predstavlja tzv “virtualnu” videoteku koja omogućava korisnicima da putem IPTV sustava iz svog doma mogu naručivati filmove, serije i sl.
  • NPVR – mrežno snimanje programa
  • Time shift TV – mogućnost gledanja TV programa 24 sata unazad,
  • EPG – Elektronski TV vodič za programe koje može gledati,
  • Gaming – igranje unutar IPTV sustava i brojne druge…

Stoga IPTV usluga podrazumijeva gledanje televizijskih programa, snimljenih programa, video sadržaja na zahtjev, te korištenje interaktivnih usluga na Vašem TV ekranu u vrhunskoj kvaliteti slike i zvuka.

IPTV Set Top Box
IPTV oprema?

Kako biste koristili uslugu izabranog IPTV operatera, neophodan Vam je STB (Set Top Box) uređaj.  Ako želite sadržaj i usluge izabranog IPTV operatera pratiti na više TV uređaja u vašem domu, morate imati više STB (Set Top Box) uređaja.

Obratite nam se!

U svijetu digitalne tehnologije pratimo nove trendove i dostignuća te time osiguravamo našim korisnicima stručne savijete, pomoć pri odabiru Hrvatskih dostupnih IPTV operatera u smislu omjera ponude, kvalitete i cijene, pomoć pri odabiru opreme kao i instalaciju iste, kućne infrastrukturne izgradnje, programiranje, podešavanje, servisiranje i održavanje opreme.